четвъртък, 23 август 2012 г.

Гореща вана в зимната градина

Зимната градина е естествено продължение на основната жилищна постройка, използвана най-често като място за семейни вечери или кътче за отмора и почивка. Е, представете си сега това чудесно кътче за отмора, но не с диван, а с ... вана. Чудесно място да се отпуснете и да се насладите на звездното небе или на галещите слънчеви лъчи - независимо дали навън е зима или лято.

Вана в зимна градина
Монтирането на вана в зимната градина, трябва да се съобрази с дизайна и най-вече с вентилацията на помещението. В този случай, подходящият тип вентилация са вентилационните отвори на покрива, които се предлагат в разнообразие от размери и мощности, така че подборът на подходяща вентилация, не би бил проблем.

Ръчните вентилационните отвори се отварят и затварят с помощта на дълга пръчка, докато електрическите такива имат бутон. Ако имате няколко отвора, може да ги управлявате всички с един бутон или да имате няколко бутона - за всяка капандура по отделно. Предлагат се и автоматични решения, които чрез термостат регулират температурата и влажността в помещението. Последното е добро решение, тъй като ваната променя температурата в помещението, а тя трябва да се поддържа в подходящи граници, за да се наслаждавате максимално на атмосферата.

Друг момент е инсталирането на щори на прозорците, за да се скриете от любопитни съседски очи, докато се наслаждавате на горещата вана. Подберете щорите да бъдат устойчиви на влага, за да не се повредят.

Подът на градината трябва да бъде снабден с канализационен отвор, за отвеждане на случайно разлятата вода. Освен това, стените трябва поне до някакво ниво да се облепят с плочки или да се боядисат с подходяща боя, за да се предпазят от водата и влагата.


И като последна мярка, може да си закупите електрически влагоабсорбатор за допълнителен контрол на влажността в помещението.

0 comments:

Публикуване на коментар