петък, 21 септември 2012 г.

От зимната градина до оранжерията

Много хора срещат проблем с недостиг на пространство в домовете си. За тези от вас, вече има много просто решение, което осигурява повече място с дома. Зимна градина! Това е най-удобният и красив начин за разширяване на жилищното пространство. Това "разширение" има много предимства. Предпазва дома от околния шум, задържа топлината през зимата и пази прохлада през лятото. Недостатък е сравнително високата цена, която обаче е по-ниска отколкото ако решите да строите допълнителна стая към къщата си. Освен това PVC вратите и прозорците притежават изчистени и прави линии, които може да не подхождат идеално на екстериора на дома ви.

Алтернатива на зимната градина са оранжериите - съвременен еквивалент. Много хора предпочитат изграждането на  слънчева оранжерия не само с цел да разширят дома, но и да увеличат пазарната му стойност. Тъй като тези постройки са почти винаги неотопляеми (разчитат само на слънчевите лъчи) те се изграждат отчасти с тухли, отчасти с дървена дограма. Не си представяйте веднага старите винкелови конструкции, остъклени с единично стъкло и маджун за прозорци. Съвременните оранжерии са красиви конструкции от тухла, дърво и понякога алуминий, които чудесно се вписват към почти всеки дом.


Оранжерията придава луксозен и естетичен вид на дома и освен това служи като допълнителна изолация на атмосферни влияния. След изграждането на тази постройка, може да поставите красиви подови плочки в нея, малко мебели и интериорни елементи. Така ще имате чудесно място за отмора и комфорт.
Автор: +Kiril Petrov

0 comments:

Публикуване на коментар