петък, 16 ноември 2012 г.

Стъпки при изграждане на зимна градина

1. Избор на място за изграждане на зимна градина. Проверете внимателно дали няма пречки като ВиК тръби, водосточни тръби, вентилатори, климатици и други, които могат да попречат на издигането на къщата. 2. За изливането на основите се изкопава траншея, дълбока минимум 60 см и цялото място в рамките на строежа се изравнява на поне 30 см  от т.н. "сухо ниво" на къщата. Както виждате, при изкопа се разкри канализационна тръба. 3. При полагането на арматурата се поставят подпори за нея, за да предпазим канализационната тръба от смачкване. Поставянето на арматурата е задължително, за да се осигури необходимата здравина на основата.
4. Забиват се колове в земята на 45 см под сухото ниво на къщата и на 30 см под нивото на външната земя (извън рамките на строежа). Излива се 15 см бетон в изкопа. 5. Бетонът се заравнява до ниво от 45 см под сухото ниво. 6. Изгражда се стена до земното равнище, обикновено това съвпада със сухото ниво.
7. Изсипват се камъни, поне 10 см и се трамбоват, за да оформят основното ниво на пода. 8. Върху камъните се изсипват поне 5 см пясък, за да се предотврати пробиването на водоизолационната мембрана (здрав винилов слой, още известен като дебел найлон) от някой остър камък. 9. Постила се водоизолационна мембрана върху пясъка, като трябва да покрива и изградената стена.
10. Допълнително може да се положи и термоизолация. На снимката е положен 5 см сторопор. 11. Излива се нов слой бетон (10 см)  и се изравнява с така изградената стена, за да се получи пода на новата ви зимна градина. 12. Върху пода се изгражда нова стена, която ще служи като основа за профилите и стъклопакетите. Тази стъпка може да се пропусне, ако решите зимната ви градина да се изцяло от стъкло - от пода до тавана.
13. Може да се изгради двоен слой тухлена стена, за по-добра изолация и здравина. 14. Външните профили се закрепят към стената и така оформят рамката на градината. 15. След издигането на рамката, в горния й край се закрепват алуминиеви стрехи, за да не се наводняват профилите. Осигурява се допълнителна здравина на рамката и се оформя основата на бъдещия покрив.
16. Термично прекъснати алуминиеви профили се използват за бързото и надеждно сглобяване на покрива. 17. Монтират се покривните панели - поликарбонатни плочи или двойни стъкла. 18. След монтирането на покривните панели се инсталират страничните стъклопакети.
19. Алуминиевото било е вентилирано и пригодено за монтаж на вътрешни PVC панели. Ако е необходимо да се монтират вентилатори или осветителни тела, окабеляването може да стане зад тези панели. 20. Всякакви други вътрешни довършителни работи се извършват след пълното монтиране на покривните панели. Прозорците трябва да се оставят отворени, за да може бетонната стена да изсъхне добре. 21. Готовата зимна градина. Желаем ви интересни и забавни моменти при оформянето на интериора.
Благодарим за материала на: http://www.priorconservatories.co.uk

Автор:+Kiril Petrov

0 comments:

Публикуване на коментар