петък, 28 декември 2012 г.

Защита от жаркото слънце през лятото

Ако мисълта как през летните горещини зимната ви градина се превръща в сауна, ви спира да си изградите подобна постройка, то помислете пак. Това е било така в близкото минало, когато единствения начин за охлаждане на тези красиви допълнения към дома е бил отварянето на покривните капандури, врати и прозорци.

Технологиите както във всяка друга област, така и в тази претърпяват огромно развитие и в наши дни има стъкла, които не пропускат слънчевата радиация и предпазват обема на зимната градина от прекомерно затопляне. Това е огромно предимство в поддържането на нормална температура през летните дни. Обикновено тези стъкла са леко оцветени в синьо и могат да направят чудеса за комфорта ви в зимната градина, особено ако изберете стъкла със самопочистващ ефект.

Този тип стъкла за обработени с противослънчев елемент. Притежават известна пропускливост, но в нормални градини. Може дори да се лишите от щорите, които иначе са почти задължителен елемент за градината. Монтирането на такъв тип стъкла намалява и нуждата от вентилационни отвори на покрива, но не я елиминира, за да може да проветрявате вашата градина и да избегнете конденза, мухъла и неприятните миризми през влажния и студен сезон.

Изграждането на зимна градина със сини противослънчеви стъкла носи двойно предимство. От една страна няма нужда да харчите много пари за щори и вентилация, а от друга - почистването на прозорците и покрива от външната страна е детска игра, дори може да не ви се налага да го правите. Тези стъкла притежават самопочистващи свойства. За разлика от другите стъкла, самопочистващите се такива имат специално покритие, което кара дъждовната вода да се стича и отмива наслагванията от пепел и мръсотия по покрива на вашата зимна градина.

Повече информация може да откриете тук: +Зимни градини

Поддържането на приятна температура през летните горещини не е никак лека задача. Но пък приятните мигове в нея си струват допълнителни средства за охлаждане, отопление и вентилация, без които ще може да ползвате градината си 3-4 месеца в годината.

0 comments:

Публикуване на коментар