събота, 5 януари 2013 г.

Характеристики за идеална зимна градина

Идеалните размери и характеристики на една зимна градина зависят от някои фактори и могат да са различни, за постройките от различен клас. Разположението на зимната градина спрямо жилищната постройка, за какво ще се използва и предпочитанията на собственика са сред нещата, които трябва да се вземат под внимание, когато се изгражда зимна градина.

Ето няколко много общи напътствия, за една красива и уютна зимна градина.

Стил

Изберете стил на зимната градина, отговарящ на стилна на вашата къща. Ако двете не си подхождат, гледната отстрани може да бъде изключително грозна, нищо, че градината ви струва десетки хиляди например. Ако жилищната постройка е с опростен дизайн, изберете такъв и за новата ви зимна градина.

Размер

Зимните градини трябва да бъдат достатъчно просторни, за да изпълняват основната си функция, като не трябва и да се прекалява с размерите, за да не изглежда несъразмерно голяма, на фона на къщата ви.Цвят

Изберете цвят, които съвпада (или поне е близо) до наличната дограма на жилищната ви постройка. Разлика в цветовете, особено ако не си подхождат и цялата картинка ще добие вид по-скоро на сергия на панаир, отколкото на стилна и уютна постройка.

Стъклопакети

Днес на пазара се предлага голямо разнообразие по вид, характеристики и дори цвят на стъклата за зимни градини. Така например самопочистващите стъкла за икономично и удобно решение, особено за покрива или другите труднодостъпни места. Замислете се за стъкла със слънцезащитно покритие, за да се чувствате комфортно в градината, дори през летните горещини.

Покривно покритие

Ниско емисионни стъкла, слънце защитни стъкла и самопочистващи се такива са удобно, практично и икономически изгодно решение за покрива. Друг вариант са поликарбонатните плоскости. Консултирайте се със специалист за най-добрият вариант за вашата градина.

Отопление

Особено важно е да се осигури подходящо отопление за зимата. Климатик, термо помпа, подово отопление, конвекторни радиатори, включване към водното отопление на жилищната постройка - това са сред най-често срещаните решения за осигуряване на подходяща температура през студените дни. Разбира се, винаги може да изберете да не отоплявате зимната си градина, но това ще я направи неизползваема през зимата, а дори и през есента.
Автор: +Kiril Petrov

0 comments:

Публикуване на коментар